TOEFL Kayıt Merkezi

Dünya çapında en çok kabul gören İngilizce seviye ölçme sınavlarından biri TOEFL’dır. TOEFL Sınavı’ndan alacağınız skora bağlı olarak birçok üniversite programına, diploma programına başvuru yapabilir veya şirketlerin ve resmi kurumların istemiş olduğu dil yeterliliğini başka bir ek sınava ihtiyaç duymadan yerine getirebilirsiniz.  Çalışanlar, çalıştıkları şirketlerden dil tazminatı alabilir, üniversite öğrencileri İngilizce eğitim veren üniversitelerin hazırlık sınıfından muaf tutulabilirler. Üniversite diplomanıza ek olarak iş başvurularınızda  yanında TOEFL belgenizi ekleyerek diğer adaylardan bir adım öne geçebilirsiniz.

TOEFL Sınavı’nın temel amacı akademik eğitim alacak kişilerin İngilizce bilgi düzeyini ölçmektir. Zaman içinde güvenilirliği ve dünyanın her tarafından ulaşılabilirliği sayesinde her alanda talep edilmeye başlanmıştır. Lisede okuyan her öğrencinin zaman kaybetmeden bu sınava hazırlanması iyi bir üniversiteye yerleşme açısından çok önemlidir.
Üniversite öğrencileri master ve doktora başvurularında diploma, transkript ve de TOEFL belgesi sunmak zorundadırlar.
Real Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, karmaşık olan sınav başvuru sürecinde öğrencilerine destek olmaktadır. Sınav kayıt işlemlerini ofislerimizde yapabilir, sınav içeriği ve  anlaşmalı sınav merkezlerimizle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Öğrencilerimizin TOEFL sınavında daha başarılı olarak  daha iyi üniversitelere yerleşmesini hedefliyoruz, TOEFL sınavından sonra istedikleri yurtdışı eğitim programının başvurularını yapıyoruz ve vizeleri alıyoruz.  Danışmanlık hizmetimizle her zaman öğrencilerimizin yanında oluyoruz.

TOEFL SINAVININ İÇERİĞİ


Sınav süresi yaklaşık 4 saat 15 dakikadır.
TOEFL IBT eşit değerlendirme puanına sahip 4 temel bölümden oluşur. Katılımcılar sırasıyla Okuma (Reading), Dinleme (Listening), Konuşma (Speaking) ve Yazma (Writing) bölümlerini tamamlarlar. Bu bölümlerle ilgili ayrıntılar şu şekildedir:

1. Okuma (Reading)
En az 3 en çok 5 okuma parçası verilerek her birine ait 12 – 14 soru sorulur. Bu sorular hem okuduğunu anlamayı hem de kelime bilgisini ölçer
Toplam süre verilen metinlere göre 60-100 dakika arasında değişir.
Bazı sorular diğerlerine göre daha yüksek puan değerine sahiptir.

2 .Dinleme (Listening)

(a) Burada iki tip konuşmayı dinleyip dinlenen konularla ilgili sorularıncevaplandırılması istenmektedir. Katılımcılardan 4 ila 6 adet konuşmayı dinleyip, her birine ait 6 soruyu cevaplamaları istenir.

Bu konuşmalar genelde bir üniversite hocasının 3-5 dakikalık her hangi bir konuda anlattığı dersten alınmıştır.
Katılımcılar isterlerse dinlerken not alabilirler
(b) Diğer bir soru tipinde de katılımcıların 2 ila 3 adet karşılıklı konuşmayı dinleyerek her birine ait sonulan 5 soruyu yanıtlamaları gerekmektedir.

Toplam süre konuşmaların uzunluğuna göre 60-100 dakika arasında değişir.
Bazı sorular diğerlerine göre daha yüksek puan değerine sahiptir.
10 dakikalık zorunlu ara

3. Konuşma (Speaking)

Bu bölümde katılımcılar, her biri 45-60 saniye süren toplam 6 konuşma yapmak zorundadır.Konuşmalar karşılıklı sohbet şeklinde değil, sorulan soruya verilen yanıtın 45 ila 60 saniye sürede bilgisayar tarafından kaydedilip, daha sonra değerlendirilmesi şeklindedir. Katılımcılar bütün bu etkinlikler boyunca diledikleri kadar not alıp, konuşmalarında kullanabilirler.
a) Birinci bölümde; katılımcılardan bağımsız bir konu hakkında 15 saniyelik düşünme payından sonra 45 saniyelik bir konuşma yapmaları beklenir. Bu tipte toplam sorulur.

b) İkinci bölümde; katılımcılar önce 75-100 kelimelik bir okuma parçasını okuyup sonra 60-80 saniyelik aynı konuda bir konuşmayı dinlerler. 30 saniyelik bir düşünme payından sonra, adaylar 60 saniyelik bir konuşma yapmak zorundadırlar. Bu tipte toplam 2 soru sorulur.

c) Üçüncü bölümde; katılımcılardan her hangi bir konudaki bir konuşmayı dinleyip not almaları istenir. Sonrasında sorulan soruya 20 saniyelik düşünme payının ardından 60 saniyelik bir konuşma yapması istenir. Bu tipte de toplam 2 soru vardır.

4 .Yazma (Writing)


Burada katılımcılardan iki adet kompozisyon yazmaları istenmektedir:

Birinci bölümde, katılımcılardan 300 kelimelik bir okuma parçasını 3 dakikalık sürede okuyup not almaları istenir. Daha sonra okuma parçasıyla ilgili bir konuda 2 dakikalık bir konuşma dinletilir ve katılımcılar istedikleri takdirde not alabilirler. Son olarakta katılımcılardan, okuyup dinledikleri konuda ortalama 200 kelimelik bir kompozisyon yazmaları istenir. Bu görev için verilen süre 20 dakikadır. Bu esnada okuma parçası ekrandan izlenebilmektedir.

İkinci bölümde, katılımcılardan verilen bir konuda en az 300 kelimelik bir kompozisyon yazmaları istenir. Verilen süre 30 dakikadır.

Katılımcıların her iki kompozisyonu da bilgisayarda yazmaları zorunludur. Ancak istekleri doğrultusunda karalama defteri kullanabilirler

Subscribe to get 15% discount